. go to top icon

Vicoustic για την ακουστική βελτίωση των χώρων σας.

Πέμπτη 14 Μαρτίου 2024
Vicoustic για την ακουστική βελτίωση των χώρων σας.

Τι είναι τα ακουστικά πάνελ.


Τα ακουστικά πάνελ έχουν σχεδιαστεί ειδικά για την ακουστική βελτίωση χώρων, προκειμένου να διορθωθούν προβλήματα ήχου όπως η ανεπαρκής χρόνος αντήχησης, να βελτιωθούν οι ακουστικές δυνατότητες του χώρου αλλά και ο ίδιος ο παραγώμενος ήχος. Διατίθενται σε διάφορα σχήματα, μεγέθη, χρώματα και σχέδια, προκειμένου να ταιριάζουν στα διαφορετικά στυλ διακόσμησης, ανάλογα με τις αισθητικές ανάγκες. Τα ακουστικά πάνελ μπορούν να τοποθετηθούν από τους τοίχους μέχρι και τις οροφές ή ακόμη και να βρίσκονται ελεύθερα μέσα σε ένα δωμάτιο. Για την εγκατάστασή τους χρησιμοποιούνται κόλλες, βίδες, ή άλλες ειδικά σχεδιασμένες λύσεις στερέωσης. Ο τρόπος εγκατάστασής τους και ιδίως η θέση τους, συνδέονται άρρηκτα με την αποτελεσματικότητά τους. 


Τα ακουστικά πάνελ μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε διάφορες εφαρμογές και τύπους χώρων, από στούντιο ηχογράφησης έως οικιακούς κινηματογράφους, αμφιθέατρα, γραφεία, αίθουσες συνεδριάσεων, κινηματογράφους, σχολεία, εστιατόρια και ακόμη και γενικά σε οικιακό περιβάλλον.


Μπορούμε να διακρίνουμε τις ακουστικές λύσεις σε τέσσερις κύριες κατηγορίες:

Δημόσιοι Χώροι: Σχολεία, Εστιατόρια, Αμφιθέατρα, Ξενοδοχεία, Γυμναστήρια, Εκκλησίες, Οικίες.

Εργασιακοί Χώροι: Γραφεία, Ανοικτοί Χώροι, Αίθουσες Συναντήσεων, Περιοχές Υποδοχής.

Επαγγελματικός Ήχος: Στούντιο Ηχογράφησης, Αίθουσες Έλεγχου Ήχου, Στούντιο ΕκπομπήςHi-Fi και

Οικιακός Κινηματογράφος: Δωμάτια Ακρόασης, Σπίτια Θεάτρου, Οικιακοί Κινηματογράφοι.


Με την εγκατάσταση ακουστικών πάνελ σε ένα δωμάτιο, μπορούμε να βελτιώσουμε την ποιότητα του ήχου, οδηγώντας στη μείωση των ανεπιθύμητων αντανακλάσεων και ήχων καθώς και τη βελτίωση στον τρόπο που ακούμε και επικοινωνούμε.


Γιατί τα χρειαζόμαστε.


 Οι ήχοι που παράγονται σε ένα δωμάτιο ανακλώνται στους τοίχους, την οροφή και το πάτωμα, αγγίζοντας σκληρές επιφάνειες με ισχυρά ανακλαστικά υλικά όπως το σκυρόδεμα ή το γυαλί. Αυτό οδηγεί στη δημιουργία αντανακλάσεων που μπορούν να παρεμβαίνουν στην καθαρότητα και κατανοητότητα των ήχων, της ομιλίας ή της μουσικής. Τα ακουστικά πάνελ είναι απαραίτητα για τη μείωση του επιπέδου αντανακλάσεων ήχου σε ένα δωμάτιο, καθώς κατασκευάζονται από υλικά που απορροφούν τα ηχοκύματα. Επομένως, βελτιώνουν τη συνολική ποιότητα και καθαρότητα του ήχου, καθιστώντας πιο εύκολο το να ακούγονται και να κατανοούνται οι ήχοι, οι ομιλίες ή η μουσική. Επιπλέον, οι ακουστικές λύσεις μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση των επιπέδων θορύβου παρασκηνίου, καθιστώντας πιο εύκολο τον εστιασμό σε εργασίες ή συζητήσεις.



Πώς λειτουργούν.


Όταν τα ηχητικοί κύματα χτυπούν την πορώδη επιφάνεια ενός ακουστικού πάνελ απορρόφησης ήχου (όπως αφρός, ύφασμα, PET wool κλπ.), μέρος της ενέργειας από το ηχητικό κύμα μετατρέπεται σε μορφή θερμότητας, μειώνοντας την ενέργεια του ήχου που στη συνέχεια αντανακλάται πίσω στο δωμάτιο.

 


Η αποτελεσματικότητα ενός ακουστικού πάνελ στην απορρόφηση των ηχητικών κυμάτων μπορεί να μετρηθεί με τον Δείκτη Μείωσης Θορύβου (NRC - Noise Reduction Coefficient). Το NRC είναι μια μέση αξιολόγηση του πόσο ήχο μπορεί να απορροφήσει ένα ακουστικό πάνελ. Ένα υψηλότερο NRC σημαίνει ότι το πάνελ είναι πιο αποτελεσματικό στην απορρόφηση ήχου, ενώ ένα χαμηλό NRC σημαίνει ότι το πάνελ είναι λιγότερο αποτελεσματικό στην απορρόφηση ήχου.


Τι ακουστικά πάνελ θα χρησιμοποιήσουμε.


Υπάρχουν διάφορα ακουστικά στοιχεία που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για την βελτίωση του ήχου, ανάλογα με τη λειτουργία, τη μορφή και τον σχεδιασμό τους. Τα ακουστικά πάνελ μπορούν να χωριστούν σε τρεις βασικές κατηγορίες: κοινά πάνελ απορρόφησης ήχου, πάνελ διάχυσης ήχου και πάνελ παγίδευσης μπάσων.


Τα πάνελ απορρόφησης ήχου κατασκευάζονται κυρίως από υλικά όπως αφρός, ακουστικά υφάσματα, ίνες γιαλιού, ή πιο καινοτόμα υλικά που αναπτύχθηκαν από ανακυκλωμένο PET και είναι σχεδιασμένα για να παγιδεύουν και να απορροφούν κύματα ήχου που θα αντακλόνταν αλλιώς στον χώρο. Από την άλλη, τα πάνελ διάχυσης ήχου κατασκευάζονται για να βοηθήσουν στην ομοιόμορφη διανομή της ενέργειας σε όλο το χώρο, δημιουργώντας αίσθηση ευρύτητας μέσα σε αυτόν. Τα πάνελ παγίδευσης μπάσων είναι εξειδικευμένες ακουστικές λύσεις που προορίζονται να απορροφούν χαμηλής συχνότητας κύματα ήχου.



Ακουστικές λύσεις ανάλογα με τη μορφή και τον σχεδιασμό:

 

  • Πάνελ τοποθετούμενα στον τοίχο, όπως τα Flat Panel VMT, Cinema VMT, Cinema Round Premium, VicPattern Ultra και Wavewood Ultra Lite.
  • Πάνελ τοποθετούμενα στην οροφή, όπως τα Flat Panel VMT και Flat Panel PET.
  • Κρεμαστά Clouds από την οροφή, όπως τα ViCloud VMT 3D, ViCloud VMT Flat και GEN_VMT PENRAY 01 Cloud.
  • Κρεμαστά Baffles από την οροφή, όπως τα Suspended Baffle VMT 3D και Suspended Baffle PET MKII.
  • Ακουστικά πλακάκια τοποθετούμενα στον τοίχο, όπως τα Vixagon VMT, GEN_VMT PENRAY Tiles.
  • Ακουστικά χαρτιά τοίχου, όπως το VicWallpaper VMT.
  • Γωνιακά παγιδευτικά μπάσων, όπως τα Mega Bass Trap VMT και MBT VMT XXL, Super Bass Extreme Ultra και SBEU VMT.
  • Αυτόνομες ακουστικές λύσεις, όπως τα VicTotem Ultra VMT και Vari Bass Ultra.



Πάνελ τοίχου και πλακάκια.


Τα ακουστικά πάνελ τοίχου είναι πάνελ με αυτοκόλλητη επιφάνεια που μπορούν να εφαρμοστούν κατευθείαν στους τοίχους. Απορροφούν τον ήχο και συνεπώς, βοηθούν στον έλεγχο των αντανακλάσεων, καθιστώντας τα κατάλληλα και πραγματικά χρήσιμα σε περιορισμένους χώρους στον τοίχο, όπως Home Office και μικρά στούντιο ηχογράφησης.



Suspended clouds


Είναι κρεμαστά στοιχεία που τοποθετούνται στην οροφή για να ελέγχουν τις αντανακλάσεις του ήχου και να μειώσουν τα συνολικά επίπεδα θορύβου στο χώρο. Χρησιμοποιούνται συνήθως σε ανοικτούς χώρους, όπως γραφεία, εστιατόρια και αίθουσες διαδασκαλίας, για να βελτιώσουν το άκουσμα της ομιλίας και να μειώσουν τη διασπορά του θορύβου. Καθώς είναι κρεμασμένα, κάθε μονάδα ισοδυναμεί με διπλάσια επιφάνεια απορροφητικού υλικού που εκτίθεται στα κύματα του ήχου σε σύγκριση με ένα κοινό πάνελ τοίχου με την ίδια επιφάνεια, καθιστώντας τα μια πολύ αποτελεσματική λύση.


Από τι κατασκευάζονται.


Τα ακουστικά πάνελ κατασκευάζονται από μια μεγάλη ποικιλία υλικών που σχεδιάζονται για να απορροφούν ή διασκορπίζουν τα κύματα του ήχου.


Ακολουθούν μερικά από τα πιο κοινά υλικά που χρησιμοποιούνται:


Αφρός: Τα πάνελ από αφρό έγιναν δημοφιλή για την ακουστική βελτίωση, είναι ελαφριά, εύκολα στην εγκατάσταση και διατίθενται σε διάφορα σχήματα και μεγέθη. Ο αφρός συνήθως κατασκευάζεται από open-cell foam επιτρέποντας στα ηχιτικά κύματα να διεισδύουν στο πάνελ με αποτέλεσμα, να απορροφώνται. Ξύλο: Τα πάνελ από ξύλο χρησιμοποιούνται συχνά ως διαχυτές που σκοπό έχουν να διασκορπίζουν τα κύματα του ήχου και να δημιουργούν έναν πιο φυσικό ήχοσυναίσθημα. Μπορούν να κατασκευαστούν από διάφορα ξύλα και σε διάφορα σχήματα και μεγέθη. Άλλα υλικά είναι το Υαλόνημα (Fiberglass) συνήθως καλυμμένο με ύφασμα αλλά και Mineral Wool (ορυκτοβάμβακας) ένα μόνωστικό υλικό που είναι υψηλής απορροφητικότητας. Να σημειωθεί εδώ ότι συχνά χρησιμοποιούνται σε συνδυασμό με άλλα υλικά για τη δημιουργία του τελικού προϊόντος.



Νέα οικολογικά υλικά.


Καθώς ο κόσμος επικεντρώνεται όλο και περισσότερο στην αειφορία (sustainability), υπάρχει αυξανόμενο ενδιαφέρον για ακουστικά πάνελ κατασκευασμένα από όλο και πιο φιλικές για το περιβάλλον πρώτες ύλες. Μία από τις πιο καινοτόμες λύσεις είναι η χρήση PET, που προέρχεται από ανακυκλωμένο πλαστικό. Μέσα από εκτενείς έρευνες και δοκιμές, η Vicoustic δεν θα μπορούσε να απουσιάζει, χρησιμοποιεί αυτό το πρώτυπο υλικό για την ανάπτυξη του VicPET Wool, ένα ύφασμα βελτιωμένο για εξαιρετική ακουστική απόδοση, ενώ κυρίως κατασκευάζεται από ανακυκλωμένα πλαστικά μπουκάλια.


Αυτό το υλικό χρησιμοποιείται σε μια ευρεία γκάμα προϊόντων, συμπεριλαμβανομένης ολόκληρης της σειράς της Τεχνολογίας Εικονικού Υλικού, γνωστής ως VMT, που αποτελείται από πάνελ και Suspended clouds όπως το Flat Panel VMT, το ViCloud VMT Flat, το ViCloud VMT 3D, το VicWallpaper VMT, το Vixagon VMT, η σειρά VicOffice και η νέα σειρά GEN_VMT. Με την καινοτόμο τεχνική χρωματισμού που εισήγαγε η Τεχνολογία Εικονικού Υλικού (VMT), αυτά τα πάνελ είναι μια ακουστική λύση που μπορεί να προσομοιώσει τσιμέντο, μάρμαρο, ξύλο και άλλα υλικά, επιτυγχάνοντας μια εκπληκτική και ρεαλιστική όψη σε κάθε εφαρμογή, χωρίς χρήση χρωμάτων και υφασμάτων επικαλύψεων.


Πότε χρειαζόμαστε ακουστική βελτίωση.


Είναι συχνό φαινόμενο να υπάρχει ένα δωμάτιο με πολλαπλά προβλήματα ηχοαπορρόφησης και να απαιτείται έτσι η εγκατάσταση ακουστικών πάνελ βελτίωσης όταν συγκεκριμένα προβλήματα που σχετίζονται με τον ήχο επηρεάζουν αρνητικά την ποιότητα του παραγώμενου ήχου, την κατανόηση της ομιλίας και τη συνολική άνεση του χώρου.


 


Ας δούμε μερικά κοινά "σημάδια" που υποδεικνύουν ότι ένα δωμάτιο μπορεί να χρειάζεται ακουστικές λύσεις:


Υπερβολική Ηχώ και Αντηχητικότητα: Εάν παρατηρήσετε παρατεταμένη ηχώ ή υπερβολική αντηχητικότητα μετά τον λόγο ή την παραγωγή θορύβου στο δωμάτιο, υποδηλώνει ότι τα κύματα ήχου αντηχούν σε σκληρές επιφάνειες χωρίς επαρκή απορρόφηση.


Κακή Κατανόηση της Ομιλίας: Όταν είναι δύσκολο να κατανοήσετε σαφώς την ομιλία σε ένα δωμάτιο, ιδιαίτερα σε μεγαλύτερους χώρους ή δωμάτια με ψηλά ταβάνια, υποδεικνύει ότι οι αντανακλάσεις ήχου εμποδίζουν την αμεσότητα του ήχου.


Στάσιμα Κύματα και Αντηχήσεις: Χαμηλής συχνότητας στάσιμα κύματα και αντηχήσεις μπορούν να προκαλέσουν την υπερβολική ενίσχυση ή την ακύρωση συγκεκριμένων συχνοτήτων σε συγκεκριμένα σημεία εντός του χώρου.


Ανεπιθύμητες περιοχές πίεσης: Παράγονται από τον αέρα που δονείται μεταξύ των τοίχων, είναι αντηχούντες συχνότητες που προκαλούν την ενίσχυση ορισμένων συχνοτήτων και την ακύρωση άλλων, με αποτέλεσμα τη μη ομοιόμορφη απόκριση στις χαμηλές συχνότητες.


Παραμορφωμένη Αναπαραγωγή Ήχου: Σε χώρους όπου χρησιμοποιείται ηχητικός εξοπλισμός, όπως σε οικιακά θέατρα ή ηχογραφικά στούντιο, μπορεί να προκύψει παραμορφωμένη αναπαραγωγή ήχου λόγω αντανακλάσεων και αντηχήσεων.


Θέματα Απορρήτου: Σε γραφεία, αίθουσες συνεδριάσεων ή ιατρικές εγκαταστάσεις, το εμπιστευτικό ή απόρρητο μπορεί να υπονομευθεί εάν ο ήχος διαδίδεται εύκολα από μια περιοχή σε μια άλλη εντός του χώρου.


Υπερβολικά "Live or Dead" Ακουστική: Κάποιοι χώροι μπορεί να έχουν υπερβολικά ζωντανή ακουστική (πολλή ηχώ και αντήχηση) ή υπερβολικά νεκρή ακουστική (υπερβολική απορρόφηση ήχου, με αποτέλεσμα έλλειψη φυσικού ήχου).


Εάν παρατηρήσετε οποιοδήποτε από αυτά τα προβλήματα σε έναν χώρο, αυτό αποτελεί ισχυρή ένδειξη ότι απαιτείται ακουστική βελτίωση.



Σημεία τοποθέτησης.


Η τοποθέτηση ακουστικών πάνελ σε ένα δωμάτιο εξαρτάται από το μέγεθος, το σχήμα και τη χρήση του δωματίου. Ο στόχος είναι να τοποθετηθούν τα πάνελ στρατηγικά σε τέτοια σημεία ώστε να απορροφηθεί σωστά ο ήχος, δημιουργώντας ένα ισορροπημένο περιβάλλον και μειώνοντας οποιαδήποτε σταθερά ηχητικά κύματα που ενδέχεται να υπάρχουν και να επηρεάζουν.



Γενικά, είναι καλύτερο να τοποθετηθούνται ακουστικά πάνελ στους τοίχους και την οροφή ενός χώρου, ιδιαίτερα σε περιοχές όπου οι αντανακλάσεις ήχου είναι ισχυρότερες και πιο κρίσιμες. Συνήθως, τα πάνελ τοποθετούνται στις ακόλουθες θέσεις:


Σημεία πρώτης αντανάκλασης: Αυτές είναι οι θέσεις όπου τα κύματα του ήχου αντανακλώνται από τους τοίχους ή την οροφή απευθείας στα αυτιά του ακροατή. Τα ακουστικά πάνελ συνήθως τοποθετούνται στον τοίχο ή την οροφή σε αυτά τα σημεία για να απορροφήσουν αυτές τις αντανακλάσεις.


Στις γωνίες: Τοποθετώντας παγίδες μπάσων (πάνελ ειδικά σχεδιασμένα για την απορρόφηση χαμηλού επιπέδου ηχητικών κυμάτων) στις γωνίες μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση προβλημάτων των χαμηλών συχνοτήτων.


Πίσω από τα ηχεία ή τους performers: Τοποθετώντας ακουστικά πάνελ πίσω από τα ηχεία ή τους performers, μπορεί να βοηθήσει στην απορρόφηση κύματος ήχου που διαφορετικά θα αντανακλούσε από τον τοίχο πίσω από αυτά / αυτούς και θα επηρέαζε αρνητικά τον ήχο.


Σε όλο το δωμάτιο: Για να επιτευχθεί ένας ισορροπημένος ήχος και να μειωθεί η συνολική αντήχηση του δωματίου, τα πάνελ μπορούν να τοποθετηθούν σε όλο το δωμάτιο, ιδιαίτερα σε περιοχές όπου οι αντανακλάσεις ήχου είναι οι ισχυρότερες.


Η συγκεκριμένη τοποθέτηση ακουστικών πανελ εξαρτάται από τις συγκεκριμένες ανάγκες του χώρου και ένας επαγγελματίας ακουστικός σύμβουλος μπορεί να βοηθήσει στον καθορισμό της καλύτερης τοποθέτησης για βέλτιστη ποιότητα ήχου.



Ποιοι χώροι χρειάζονται ακουστική βελτίωση.


Οι ακουστικές λύσεις μπορούν να ωφελήσουν μια ευρεία γκάμα δωματίων και χώρων, ανάλογα με τα συγκεκριμένα ακουστικά θέματα και την επιθυμητή ποιότητα ήχου. Παρακάτω ας δούμε μερικούς τύπους χώρων που συχνά επωφελούνται από την εγκατάσταση ακουστικών πανελ:


/ Στούντιο ηχογραφήσεων και δωμάτια επεξεργασίας ήχου

Στούντιο ηχογραφήσεων, εγκαταστάσεις μετάδοσης, δωμάτια μείξης και ελέγχου ηχογραφήσεων είναι παραδείγματα χώρων που σχετίζονται με την επαγγελματική ηχογράφηση και χρησιμοποιούν εκτενώς ακουστικά πάνελ για την επίτευξη ακριβούς ηχογράφησης και μίξης, αμβλύνοντας ανεπιθύμητους ηχούς, αντηχήσεις και ανακλάσεις ήχου. Τέτοιοι χώροι απαιτούν ακουστική βελτίωση με στόχο τη δημιουργία ενός ισορροπημένου και ακριβούς περιβάλλοντος ήχου για επαγγελματίες που εργάζονται σε ηχογραφήσεις ήχου.


/ Home Studios

Μουσικοί, δημιουργοί περιεχομένου, ηχολήπτες και παρουσιαστές podcast ωφελούνται από ακουστικά πάνελ στα οικιακά τους στούντιο για τον έλεγχο των αντανακλάσεων ήχου και τη διασφάλιση του ακριβούς παρακολούθησης κατά την εγγραφή και μίξη.


/ Οικιακός κινηματογράφος

Η χρήση ακουστικών πάνελ είναι σημαντική σε αυτούς τους χώρους για τη βελτίωση της ποιότητας του ήχου και τη μείωση των ανεπιθύμητων αντηχήσεων καθώς ο στόχος στον σχεδιασμό της ακουστικής σε έναν κινηματογράφο είναι να παρέχει στο κοινό ένα ουδέτερο ακουστικό περιβάλλον για μια καθαρή και ολοκληρωμένη κινηματογραφική εμπειρία όπως την έχει δημιουργήσει και θέλει να αποδοθεί ο σκηνοθέτης.


/ Σάλα Ακρόασης

Τα εξειδικευμένα δωμάτια ακρόασης Hi-Fi ωφελούνται από ta ακουστικά πάνελ. Στόχος εδώ είναι η δημιουργία ενός ουδέτερου και ισορροπημένου ακουστικού περιβάλλοντος που θα επιτρέπει στους λάτρεις του είδους να ακούν και να απολαμβάνουν την αγαπημένη τους μουσική με μεγαλύτερη λεπτομέρεια και ακρίβεια.


/ Ανοικτοί χώροι γραφείων

Στα σύγχρονα γραφεία που είναι συνήθως μεγάλοι διάφανοι χώροι, τα ακουστικά πάνελ χρησιμοποιούνται για τον έλεγχο των επιπέδων θορύβου και την παροχή καλύτερης απόδοσης της ομιλίας, δημιουργώντας έναν πιο εστιασμένο και παραγωγικό χώρο εργασίας.


/ Αίθουσες Συνεδριάσεων

Οι ακουστικές λύσεις χρησιμοποιούνται στις αίθουσες συνεδριάσεων για τη βελτίωση της καθαρότητας της ομιλίας καθώς και τη μείωση των ανακατευθύνσεων του θορύβου, δημιουργώντας έναν πιο παραγωγικό χώρο συνάντησης.


 / Αίθουσες διαδασκαλίας

Οι ακουστικές λύσεις στις αίθουσες διδασκαλίας βοηθούν στη βελτίωση της καθαρής μετάδοσης της ομιλίας και βοηθούν τόσο τους δασκάλους όσο και τους μαθητές, δημιουργώντας ένα ευνοϊκό περιβάλλον μάθησης.


/ Εστιατόρια και Καφετέριες

Τα ακουστικά πάνελ χρησιμοποιούνται και στους χώρους φαγητού για τη μείωση των συνολικών επιπέδων θορύβου, δημιουργώντας μια πιο άνετη και ευχάριστη εμπειρία φαγητού.


/ Γυμναστήρια

Γυμναστήρια, κέντρα fitness και δωμάτια θεραπείας, μπορούν να ελέγξουν τις αντανακλάσεις ήχου και τις δονήσεις που προκαλούνται από τον εξοπλισμό γυμναστικής ή από το μέγεθος των μεγάλων ανοικτών χώρων, δημιουργώντας ένα σαφώς πιο ευχάριστο περιβάλλον προπόνησης με τη χρήση των ακουστικών λύσεων.


/ Home Offices

Τα γραφεία στο σπίτι επωφελούνται από ακουστικά πάνελ για τη δημιουργία ενός ήσυχου και πιο επικεντρωμένου περιβάλλοντος εργασίας, μείωνοντας τους εξωτερικούς ενοχλητικούς θορύβους.


/ Αμφιθέατρα και Θέατρα

Τα μεγάλα αμφιθέατρα, θέατρα και συναυλιακές αίθουσες συχνά χρειάζονται ακουστική παρέμβαση για τη βέλτιστη διανομή και μετάδοση του ήχου καθώς και τη μείωση της αντηχήσεως και του ηχούς.


/ Σαλόνια και Λόμπι Ξενοδοχείων

Τα ακουστικά πάνελ στα σαλόνια και τα λόμπι των ξενοδοχείων δημιουργούν ένα πιο φιλόξενο και άνετο χώρο για τους επισκέπτες, μειώνοντας το θόρυβο και βελτιώνοντας τη συνολική ατμόσφαιρα.



Ποιος μπορεί να σας συμβουλεύσει καλύτερα σχετικά με την ακουστική βελτίωση.


Η έκταση και ο τύπος της ακουστικής βελτίωσης που ενδεχομένως να απαιτεί ένας χώρος, μπορεί να ποικίλλει κυρίως ανάλογα με τις απαιτήσεις του και σ' αυτό οι ακουστικοί σύμβουλοι της Athens Pro Audio μπορούν να σας βοηθήσουν. Μελετώντας τον χώρο σας στην αξιολόγηση των ακουστικών χαρακτηριστικών του, θα σας προτείνουμε την καλύτερη δυνατή λύση με κατάλληλα ακουστικά πάνελ που θα καλύψουν πλήρως τις συγκεκριμένες ανάγκες σας και θα σας παρέχουμε καθοδήγηση σχετικά με την τοποθέτηση και εγκατάστασή τους ώστε να επιτευχθούν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.


Για οποιαδήποτε πληροφορία επικοινωνήστε μαζί μας.


AthensProAudio Team ©