. go to top icon

Η Focal ανακοινώνει τα νέα της ακουστικά Hadenys & Azurys

Τρίτη 14 Μαΐου 2024
Η Focal ανακοινώνει τα νέα της ακουστικά Hadenys & Azurys

Υψηλή απόδοση Γαλλική γοητεία.


Στις 7 Μαΐου 2024, η Focal παρουσίασε τα Hadenys και Azurys, ακουστικά ανοικτού και κλειστού τύπου αντίστοιχα, κάνοντας την καθαρότητα του ήχου υψηλής πιστότητας προσβάσιμη στους περισσότερους. Δημιουργημένα από την ξεχωριστή τεχνογνωσία του γαλλικού brand στον ήχο και κατασκευασμένα στη Γαλλία, αυτά τα ακουστικά συνδυάζουν τεχνολογίες ηχείων με καινοτόμες δυνατότητες, άνεση και κομψή αισθητική για να προσφέρουν εξαιρετικής ποιότητας ακρόαση, είτε στο σπίτι είτε κατά τη μετακίνηση.






HADENYS

ανοικτού τύπου ακουστικά για το σπίτι.


Προσφέρουν μια εμπειρία ήχου υψηλής πιστότητας αφού αιχμαλωτίζει την κάθε μουσική νότα. Η σχεδίασή τους είναι εμπνευσμένη από τη γεωλογική περίοδο Hadean (γεωλογική περίοδος που ξεκινάει από το σχηματισμό της Γης πριν από 4,6 δισεκατομμύρια χρόνια και φτάνει έως πριν 4 δισεκατομμύρια χρόνια) με το καφέ χρώμα να αναδεικνύει μια "επιστροφή στην πηγή", δίνοντας στα ακουστικά ένα "οργανικό", στυλ.






Κατασκευαστικά έχουν προστεθεί όλες οι καινοτομίες της Focal και οι ισχυροί κώδικες σχεδιασμού. Ένα από τα χαρακτηριστικά της μάρκας το κυψελωτό πλέγμα, το γνήσιο δέρμα και το εξαιρετικής ποιότητας ύφασμα για ακόμα μεγαλύτερη άνεση και ελαφρότητα.


Με τα Hadenys, η ακρόαση στο σπίτι είναι ακριβής, δυναμική και ζεστή.


Δείτε περισσότερα χαρακτηριστικά εδώ







AZURYS

ακουστικά κλειστού τύπου πολλαπλών χρήσεων.


Τα Azurys έχουν κλειστού τύπου αρχιτεκτονική, που τα καθιστά κατάλληλα τόσο για χρήση στο σπίτι όσο και κατά τη μετακίνηση. Απευθύνονται σε όλους τους λάτρεις της μουσικής που επιθυμούν να απολαύσουν την ποιότητα ήχου της Focal μέσω ενός σαφώς πιο οικονομικού προϊόντος. Με τον ίδιο σχεδιασμό και τα ίδια εξελιγμένα υλικά όπως τα Hadenys - γνήσιο δέρμα, πλεγμένο ύφασμα, αλουμίνιο, μαγνήσιο κ.λπ. - τα Azurys ξεχωρίζουν για τη μοναδική του μπλε απόχρωση, εμπνευσμένη από την Αζουρίτη, ένα ορυκτό του χαλκού, ημιπολύτιμο λίθο με πολλές αρετές. Αυτή η απόχρωση δίνει στα ακουστικά ένα μοναδικό, μαγευτικό εφέ, αναδεικνύοντας τη γοητευτική αισθητική τους.


Δείτε περισσότερα χαρακτηριστικά εδώ



Με αποκλειστικούς οδηγούς ηχείων τεχνολογίας Focal


Και τα δύο νέα ακουστικά διαθέτουν μεγάφωνα ακουστικών που έχουν σχεδιαστεί και κατασκευαστεί στη Γαλλία, στα εργαστήρια της Focal στο Saint-Étienne. Αυτά τα μεγάφωνα τα βρίσκονται στα Bathys, που κυκλοφόρησαν τον Οκτώβριο του 2022 ως τα πρώτα ασύρματα ακουστικά του Γάλλου κατασκευαστή με τεχνολογία ενεργής μείωσης θορύβου. Τα ακουστικά Bathys έχουν λάβει παγκόσμια αναγνώριση για την εξαιρετική τους απόδοση!


HADENYS & AZURYS είναι εξοπλισμένα με μεγάφωνα 15/8" (40mm) με κωνικό σχήμα αλουμινίου/μαγνησίου, έχουν ρυθμιστεί ιδανικά για να ταιριάζουν σε τέλεια στα νέα ακουστικά ώστε να παρέχουν λεπτομερή, ζεστό και δυναμικό ήχο υψηλής πιστότητας.


Με προσοχή στην κάθε λεπτομέρεια, η Focal παρέχει σε κάθε σετ ακουστικών μια ασορτί χρωματισμένη θήκη μεταφοράς και τα απαραίτητα καλώδια.



Εντυπώσεις από την ακρόαση.


HADENYS


Τα Hadenys είναι το εισιτήριο εισόδου στη σειρά ανοικτού τύπου της μάρκας. Διαθέτουν ένα πλούσιο, λεπτομερές ηχόχρωμα, χαρακτηριστικό του γαλλικού Brand. Ακούγοντας κομμάτια όπως το "Billie Bossa Nova" της Billie Eilish, η φωνή της καλλιτέχνιδας βρέθηκε στο επίκεντρο με την κάθε νότα και από τα πρίμα μέχρι τα μπάσα να αποδίδεται με μεγάλη καθαρότητα. Τα μπάσα παρουσίασαν μια εντυπωσιακή δυναμική που ζωντάνεψε τη μουσική. Χάρη στο ανοικτό τους σχεδιασμό, τα ακουστικά προσέφεραν μια ευχάριστη αίσθηση χώρου. Πέρα από το να αποκαλύπτουν κάθε λεπτομέρεια της μουσικής, τα Focal Hadenys παρουσίαζαν ένα ευρύ τρισδιάστατο ηχητικό σκηνικό, δίνοντας την εντύπωση ότι οι καλλιτέχνες ερμήνευαν μπροστά μας.


Στο "Now We Are Free" του Hans Zimmer (Gladiator), κάθε όργανο ήταν τέλεια τοποθετημένο σε ένα αρμονικό ηχητικό σκηνικό, κάνοντας το κομμάτι να ακούγεται πολύ ρεαλιστικό και φυσικό. Νιώσαμε σαν να ήμασταν ακριβώς στην καρδιά ηχογράφησης, χάρη σε ένα απίστευτα ευρύ ηχητικό σκηνικό. Το σίγουρο είναι ότι η μουσική αναπαράγεται με πιστότητα σε κάθε της νότα και κάθε ηχητικό κύμα δυναμικής, δημιουργώντας μια ισορροπημένη, αυθεντική εμπειρία ακρόασης με εντυπωσιακή ένταση.


AZURYS


Τα Azurys, είναι ιδανικά για χρήση στο σπίτι ή κατά την μετακίνηση. Με ένα καλό ηχητικό σκηνικό, επικεντρώθηκαν περισσότερο στην απομόνωση του ήχου, επιτρέποντάς μας να απολαμβάνουμε τη μουσική οπουδήποτε και αν βρισκόμασταν. Το ηχόχρωμά τους έδινε περισσότερη έμφαση στα μεσαία και στα μπάσα. Στο κομμάτι "Feeling Good", η συγκλονιστική φωνή της Nina Simone έλαμψε με μεγάλη καθαρότητα. Τα ορειχάλκινα όργανα ήταν εξαιρετικά δοσμένα, ενώ οι υψηλές νότες των βιολιών και του πιάνου ήταν κρυστάλλινες και λεπτομερείς.


Ηλεκτρονική μουσική, Jazz, Blues, Pop, Rock... Τα ακουστικά Focal Azurys αισθάνθηκαν άνετα με όλα αυτά τα είδη μουσικής. Τα μπάσα ήταν βαθιά και δυναμικά, και έφθαναν λίγο χαμηλότερα από το μοντέλο Hadenys. Η μείωση του περιβάλλοντος θορύβου, όπως ο κίνησης ή ο άνεμου, ήταν εξαιρετικά αποτελεσματική όταν κινείται κανείς σε εξωτερικούς χώρους, διατηρώντας την ποιότητα ακόμα και σε θορυβώδη περιβάλλοντα.


Το μικρόφωνο που ενσωματώνεται στο καλώδιο των ακουστικών Focal Azurys εξασφαλίζει καθαρή επικοινωνία παρά τη σχετικά χαμηλή ένταση της φωνής, αλλά με εξαιρετική μείωση του θορύβου περιβάλλοντος


Συμπέρασμα.


Τα Focal Hadenys και Azurys εγγυώνται μια εξαιρετικά γεμάτη ακουστική εμπειρία, προσαρμοσμένη στις ανάγκες και των πιο απαιτητικών μουσικόφιλων. Είτε ακούτε στο σπίτι με τα Hadenys είτε κινείστε με τα Azurys και τα δύο αποδεικνύουν την εμπειρία της γαλλικής μάρκας στα πολύ καλά ακουστικά στη σωστή τιμή.




AthensProAudio Team ©