. go to top icon

Elipson Horus: Νέα προσιτή σειρά ηχείων!

Τρίτη 14 Μαρτίου 2023
Elipson Horus: Νέα προσιτή σειρά ηχείων!

Η νέα σειρά ηχείων Elipson Horus από τη γαλλική εταιρεία, τοποθετείται μεταξύ των σειρών Elipson Prestige και Elipson Prestige Facet. Η σειρά Elipson Horus υπόσχεται ασυναγώνιστη σχέση ποιότητας-τιμής για hi-fi και home cinema.

Περισσότερες από τρεις δεκαετίες μετά την πρώτη γενιά της σειράς Horus, η παλαιότερη γαλλική μάρκα hi-fi ανανεώνει αυτή τη σειρά με τέσσερα νέα μοντέλα: το ηχείο βάσης/ραφιού Elipson Horus 6B, το ηχείο δαπέδου Elipson Horus 11F, το κεντρικό ηχείο Elipson Horus 10C και το υπογούφερ Elipson Horus 8S.

Elipson Horus 11F ηχείο δαπέδου.

Το μοναδικό ηχείο δαπέδου της σειράς, το Elipson Horus 11F χρησιμοποιεί σχεδιασμό 2,5 δρόμων, με δύο οδηγούς μεσαίων μπάσων 5″. Ο κώνος από πολτό κυτταρίνης είναι επικαλυμμένος με ίνες γυαλιού. Αυτή η δομή, κοινή σε ολόκληρη τη σειρά, παρέχει μεγαλύτερη ακαμψία και καλύτερο έλεγχο. Το τουίτερ που χρησιμοποιείται σε αυτό το νέο ηχείο Elipson Horus 11F είναι ένα μοντέλο με μεταξωτό θόλο 1″. Είναι ιδιαίτερα ομαλό και ανταποκρίνεται χάρη στο μαγνητικό του σύστημα που χρησιμοποιεί μαγνήτη νεοδυμίου.

Elipson Horus 6B ηχείο βάσης

Το ηχείο βάσης/ραφιού Elipson Horus 6B έχει σχεδιαστεί τόσο για χρήση hi-fi όσο και για πολυκάναλη χρήση, ως μπροστινό ή surround ηχείο. Χρησιμοποιεί έναν οδηγό 5″, πανομοιότυπο με αυτόν του Elipson Horus 11F και άλλων μοντέλων της σειράς. Το τουίτερ 1″ είναι επίσης το ίδιο.

Πρόκειται για ηχείο 2 δρόμων που προσφέρει ικανότητα διαχείρισης ισχύος 70W RMS και μπορεί να τοποθετηθεί απευθείας σε τοίχο ή σε βιβλιοθήκη χάρη στην μπροστινή θύρα laminar. Διατίθεται σε τρία διαφορετικά φινιρίσματα: ανοιχτό ξύλο με λευκό μπροστινό πάνελ, καρυδιά με γκρι μπροστινό πάνελ και μαύρο με μπροστινό πάνελ από άνθρακα. Αυτά τα χρώματα είναι διαθέσιμα σε όλα τα μοντέλα της σειράς Horus.

Elipson Horus 10C κεντρικό ηχείο

Το κεντρικό ηχείο Elipson Horus 10C έχει ικανότητα διαχείρισης ισχύος 100W RMS. Διαθέτει επίσης σχεδιασμό bass-reflex, με θύρα laminar στο μπροστινό μέρος, και περιλαμβάνει τους ίδιους οδηγούς με το Elipson Horus 11F: δύο οδηγούς μεσαίων μπάσων 5″ και ένα τουίτερ με μαγνήτη νεοδυμίου. Η χρήση των ίδιων ακουστικών τεχνολογιών εξασφαλίζει τέλεια τονική συνοχή με την υπόλοιπη σειρά.

Elipson Horus 8S υπογούφερ

Το Elipson Horus 8S διαφέρει από τα τρέχοντα μοντέλα Elipson Planet Sub, Elipson Prestige Facet Sub8, Elipson Prestige Facet Sub10 και Elipson Prestige Facet Sub12 με το παθητικό του περίβλημα. Ο ενεργός οδηγός 7,9″ υποστηρίζεται πλέον από ένα παθητικό ακτινοβολητή ίδιας διαμέτρου που τοποθετείται στο κάτω μέρος του. Ένας ψηφιακός ενισχυτής ισχύος 150W RMS τροφοδοτεί το υπογούφερ.