. go to top icon

Marantz Cinema 60. Ο κινηματογράφος σπίτι σας.

Πέμπτη 07 Μαρτίου 2024
Marantz Cinema 60. Ο κινηματογράφος σπίτι σας.

Το Marantz Cinema 60 αποτελεί μέρος της τελευταίας σειράς πολυκάναλων ενισχυτών και δεκτών AV της ιαπωνικής μάρκας, οι οποίοι προσφέρουν νέα χαρακτηριστικά, καλύτερη απόδοση και υπέροχη σχεδίαση. Το Cinema 60 είναι το βασικό μοντέλο και βρίσκεται λίγο πιο κάτω από το Cinema 50 και τη ναυαρχίδα της σειράς το Cinema 40.


Στην έκδοση με ενσωματωμένο δέκτη, βρίσκουμε ένα νέο κομψό πλαίσιο με δυνατότητα επιλογής δύο φινιρισμάτων (ασημί και μαύρο) και διαθέτει επτά κανάλια, με επεξεργασία για ηχεία 5.2.2 ή 7.2.


Η Marantz αποκωδικοποιεί τον ήχο Dolby Atmos και DTS:X και διαθέτει το σύστημα Audyssey MultEQ XT. Υπάρχουν βελτιωμένα ηχητικά στοιχεία και 7.2 προ-έξοδοι για όποιον θέλει να αναβαθμίσει την ισχύ χρησιμοποιώντας εξωτερικό ενισχυτή. Υπάρχουν τρεις είσοδοι HDMI που μπορούν να διαχειριστούν 8K/60HZ και 4K/120Hz, ενώ υποστηρίζει και το σύστημα πολλαπλών δωματίων HEOS.



Ποιότητα ήχου


Ενώ τα επτά κανάλια ενίσχυσης για κάποιους μπορεί να μην ακούγονται πολλά, για πολλούς όμως αυτά είναι αρκετά για να προσφέρουν μια ευχάριστη και ταυτόχρονα καθηλωτική εμπειρία surround. Μπορείτε να επιλέξετε τη διαμόρφωση 5.2.2, ενώ για όσους αναζητούν μια πιο «παλιάς σχολής» ρύθμιση surround μπορούν να επιλέξουν διάταξη 7.2. Ούτως ή άλλως, αυτός ο πολυκάναλος ενισχυτής σας επιτρέπει άν θέλετε να χρησιμοποιήσετε και δύο subwoofer!


Η Marantz μπορεί και προσφέρει περισσότερη δυναμική στα κανάλια, δίνοντας σε κάθε κανάλι 100W σε 8Ω, ενίσχυση που δεν είναι μόνο ισχυρή, αλλά ταυτόχρονα καθαρή και λεπτομερής. Υπάρχει μια ευχάριστη ισορροπία στη συνολική απόδοση, μαζί με μια μουσικότητα που περιμένετε από έναν ενισχυτή του Ιάπωνα κατασκευαστή, αν και ακούγεται φανταστικά και στις ταινίες.


Η στερεοφωνική απόδοση του ενισχυτή είναι επίσης εντυπωσιακή, με καθαρά φωνητικά και όργανα τοποθετημένα εκεί που πρέπει και με ακρίβεια, ενώ η συνολική απόδοση διαθέτει ενέργεια και είναι απολαυστικά διασκεδαστική. Όταν προχωράτε σε μίξεις 5.1 ή 7.1, η παρουσία surround είναι υπέροχη, με ακριβή τοποθέτηση εφέ και ομαλή ματετόπιση από κανάλι σε κανάλι. Το κεντρικό κανάλι είναι επίσης πολύ αποτελεσματικό, με σαφή και εστιασμένο διάλογο.


Η δυνατότητα ειδικών ρυθμίσεων όπως αυτή της Audyssey MultEQ XT (το Audyssey MultEQ XT είναι μια τεχνολογία ακουστικής διόρθωσης που ρυθμίζει έναν ενισχυτή έτσι ώστε να μπορεί να επιτύχει τη βέλτιστη απόδοση για κάθε ακροατή σε μια μεγάλη περιοχή ακρόασης), σας επιτρέπει να βαθμονομείτε αυτόματα το σύστημα, προσαρμόζοντας τα επίπεδα και τις χρονοκαθυστερήσεις για κάθε κανάλι, ενώ εξομαλύνει την απόκριση των μπάσων μέσω της εξισορρόπησης. Ως αποτέλεσμα, οι ηχητικές αδυναμίες του δωματίου σας μπορούν να εξαλειφθούν και παρόλο που δεν είναι τόσο εξελιγμένο όσο ορισμένα συστήματα EQ, είναι εύκολο στη χρήση και κάνει τη δουλειά σωστά.


Το Cinema 60 αποδεικνύεται πολύ ικανό κατά την αναπαραγωγή πολυκαναλικών μίξεων ταινιών, διασφαλίζοντας ότι δεν θα χάσετε κανένα από αυτά τα πολύ σημαντικά σύγχρονα εφέ surround. Χάρη στη διόρθωση δωματίου Audyssey είναι επίσης τονικά ισορροπημένο, διασφαλίζοντας ότι οι ήχοι κατευθύνονται απρόσκοπτα από ηχείο σε ηχείο και το ένα ή τα δύο subwoofers είναι τέλεια ενσωματωμένα για να παράγουν μπάσα που είναι βαθιά και σφιχτά.


Το συνολικό αποτέλεσμα είναι μια συμπαγής και δυναμική ηχητική σκηνή όπου οι διάλογοι, η μουσική, τα ηχητικά εφέ και το μπάσο αναπαράγονται με απόλυτη δεξιοτεχνία. Ενώ κάθε μίξη surround ακούγεται φανταστικά, τα καθηλωτικά format ήχου όπως το Dolby Atmos και το DTS:X είναι εκπληκτικά, με τρισδιάστατη απόδοση που δονεί τους ήχους γύρω και επάνω σας, με τα μπάσα δημιουργούν απαραίτητη δυναμική αίσθηση…κάτι σαν μικρή σεισμική δόνηση!



Ζώντας με τον Cinema 60


Ο Marantz Cinema 60 διαθέτει ένα κομψό νέο σχεδιασμό που συνδυάζει ένα ματ κεντρικό τμήμα, με ανάγλυφα τα πλαϊνά πάνελ. Στη μέση βρίσκεται η κλασική κυκλική οθόνη Marantz, η οποία πλαισιώνεται από τους επιλογείς έντασης και εισόδου, ενώ μερικά βασικά χειριστήρια βρίσκονται στο κάτω μέρος. Η ποιότητα κατασκευής του κομψού και μινιμαλιστικού πλαισίου είναι εξαιρετική και υπάρχει δυνατότητα επιλογής μαύρου ή ασημί φινιρίσματος.


Ο ενισχυτής AV είναι απλός στις ρυθμίσεις χάρη στις χρωματικά κωδικοποιημένες συνδέσεις και τους ακροδέκτες ηχείων στο πίσω μέρος, έναν έξυπνο οδηγό και με αναβαθμισμένο interface χρήστη που δείχνει να ανταποκρίνεται με εξαιρετικό τρόπο. Αυτός ο έξυπνος οδηγός σάς καθοδηγεί σε όλη τη διαδικασία, συμπεριλαμβανομένης της διόρθωσης δωματίου Audyssey MultEQ XT, η οποία χρησιμοποιεί ένα μικρόφωνο (που περιλαμβάνεται) για να μετράει αυτόματα διάφορους τόνους κατά τη διάρκεια της δοκιμής - ρύθμισης.





Το δε χειριστήριο, περιλαμβάνει πλέον έναν οπίσθιο φωτισμό το οποίο στην πραγματικότητα φωτίζει τα γράμματα στα κουμπιά, καθιστώντας τα πολύ πιο εύκολα στην ανάγνωση. Μια καλά σχεδιασμένη απομακρυσμένη εφαρμογή βάζει το σύστημα πολλαπλών δωματίων HEOS της Marantz στο παιγχνίδι, συνδέοντας συσκευές υποστήριξης HEOS σε ένα ενιαίο απρόσκοπτο και συνεκτικό δίκτυο, ενώ οι λάτρεις της μουσικής μπορούν ακόμη και να επωφεληθούν από την υποστήριξη ήχου υψηλής ανάλυσης. Η εκτεταμένη συνδεσιμότητα περιλαμβάνει έξι εισόδους HDMI και δύο εξόδους, η μία από τις οποίες υποστηρίζει eARC. Το eARC (Enhanced Audio Return Channel), είναι ενισχυμένο κανάλι επιστροφής ήχου το οποίο καθιστά δυνατή τη μετάδοση του αρχικού σήματος ήχου σε πλήρη ανάλυση μέσω ενός καλωδίου HDMI καθώς επίσης και την αναπαραγωγή ήχου βέλτιστης ποιότητας χωρίς συμβιβασμούς. Όλες οι θύρες HDMI μπορούν να αποδώσουν 4K/60Hz και HDR (συμπεριλαμβανομένων των HDR10+ και Dolby Vision), ενώ τρεις από τις εισόδους και μία από τις εξόδους μπορούν επίσης να χειριστούν 8K/60Hz και 4K/120Hz. Το τελευταίο είναι σημαντικό και για τα πιο πρόσφατα παιχνίδια υψηλής ταχύτητας καρέ στο Xbox Series X και το PlayStation 5.


Όσον αφορά την υπόλοιπη συνδεσιμότητα, υπάρχει ενσωματωμένο wi-fi, bluetooth και airplay 2, καθώς και spotify connect και roon. Λειτουργεί επίσης με το amazon alexa και το google assistant – προσθέτοντας έτσι φωνητικό έλεγχο και έναν βαθμό έξυπνων ικανοτήτων.


Συμπέρασμα


Ο Marantz Cinema 60 είναι ένας εξαιρετικός ολοκληρωμένος ενισχυτής AV που προσφέρει επτά πολύ ισχυρά κανάλια και 7.2 κανάλια κορυφαίας κατηγορίας και προσφέρει μια καθηλωτική εμπειρία. Η ποιότητα ήχου είναι υπέροχη τόσο σε ταινίες όσο και στη μουσική, ενώ τα Atmos και DTS:X παράγονται εξαιρετικά. Το επανασχεδιασμένο πλαίσιο είναι ένα πανέμορφο, ενώ η ποιότητα κατασκευής φέρει την υπογραφή της Marantz. Η συνδεσιμότητα και οι δυνατότητες είναι εκτεταμένες και η ρύθμιση δεν θα μπορούσε να είναι πιο εύκολη, καθώς και η υποστήριξη για λειτουργίες gaming 8K επόμενης γενιάς προσφέρει καθόλα ευπρόσδεκτη μελλοντική συνδεσιμότητα.


Εν κατακλείδι εάν ψάχνετε για έναν ενισχυτή AV που μπορεί να δημιουργήσει μια καθολικά συναρπαστική εμπειρία ήχου 3D σε σαλόνι, ή ειδικό μικρομεσαίο χώρο home cinema, τότε το ικανότατο και οικονομικό Cinema 60 είναι αυτό που ψάχνετε με την κομψή του εμφάνιση και την αριστοκρατική ηχητική παράδοση.


Εάν είστε λάτρης των ταινιών που θέλετε να απολαύσετε μια συναρπαστική εμπειρία 3D ήχου από έναν εύκολο στην εγκατάσταση ενισχυτή AV, τότε ο Marantz Cinema 60 κάνει ακριβώς αυτό που δηλώνει το όνομά του. Προσιτή τιμή, υψηλές προδιαγραφές, πλόυσια συνδεσιμότητακομψή σχεδίαση.



AthensProAudio Team ©