. go to top icon

Focal Theva - Η νέα ευέλικτη σειρά ηχείων.

Παρασκευή 05 Απριλίου 2024
Focal Theva - Η νέα ευέλικτη σειρά ηχείων.

Εντυπωσιακή απόδοση και κομψό στυλ σε ελκυστική τιμή.


Η Focal έχει κυκλοφορήσει τη νέα σειρά ηχείων Theva, η οποία ουσιαστικά αντικαθιστά τη σειρά Chora. Ο Γάλλος κατασκευαστής περιγράφει το Theva ως μια ευέλικτη σειρά ηχείων, με μοντέρνα χρώματα που αποτελείται από έξι μοντέλα. Τα μοντέλα ποικίλλουν και ξεκινούν από ένα συμπαγές ηχείο ραφιού και φτάνουν σε ηχεία δαπέδου Dolby Atmos, κάνοντας φανερό ότι εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα ηχείο που εύκολα προσαρμόζεται ώστε να ταιριάζει και να καλύπτει τις ανάγκες είτε ενός ηχοσυστήματος HiFi είτε ενός πλήρους συστήματος οικιακού κινηματογράφου.


Το πρόγραμμα οδήγησης των ηχείων διαθέτει την καινοτόμα αποκλειστική τεχνολογία Slatefiber της Focal, η οποία διαθέτει έναν κώνο που περιγράφεται ως ικανός να αναπαράγει «ένα δυναμικό, πλούσιο και ισορροπημένο ήχο». Στην προσπάθειά τους για τελειότητα, οι μηχανικοί της εταιρείας επέλεξαν να χρησιμοποιήσουν μη υφασμένες ίνες άνθρακα, όλες στραμμένες προς την ίδια κατεύθυνση για να πετύχουν μεγαλύτερη ακαμψία, καλύτερη απόσβεση και μικρό βάρος – τα ουσιώδη χαρακτηριτικά ενός σπουδαίου μεγαφώνου. 


Το TNF tweeter, η άλλη τεχνολογική καινοτομία της εταιρείας, προσφέρει μια ήπια και πεντακάθαρη υψηλή συχνότητα (πρίμα). Το περίβλημα που συνδέει τον θόλο με τη βάση του, χρησιμοποιεί ένα ειδικό υλικό που ονομάζεται Poron. Αυτή η τεχνολογία προέρχεται απευθείας από το διάσημο tweeter Βηρύλλιο της σειράς Utopia και μειώνει την παραμόρφωση κατά ένα τρίτο μεταξύ 2000Hz και 3000Hz, εκεί όπου το αυτί του ανθρώπου είναι πολύ ευαίσθητο.


Σχεδιαστικά τα ηχεία διαθέτουν κεκλιμένες βάσεις οι οποίες βοηθούν στο σωστό χρονισμό (Time Alignment) των μεγαφώνων, προσφέροντας μεγάλη και σταθερή στερεοφωνική εικόνα. Η Focal παρέχει τα μοντέλα των ηχείων σε Black High Gloss, Dark & Light Wood - δυνατότητα επιλογής εφέ σκούρου ή ανοιχτού ξύλου για τα πλαϊνά πάνελ για πιο ξεχωριστή εμφάνιση. Μόνο το Theva Surround, έρχεται αποκλειστικά σε μαύρο χρώμα.______________________________________


Theva N°1


Το Theva N°1 είναι το συμπαγές ηχείο ραφιού (ή βιβλιοθήκης) 2 δρόμων, που διαθέτει tweeter TNF από αλουμίνιο/μαγνήσιο και πρόγραμμα οδήγησης ηχείων Slatefiber μπάσου/μεσαίας συχνότητας. Με αυτή τη ρύθμιση στοχεύει να προσφέρει απαλά, καθαρά πρίμα και ισορροπημένη απόδοση μεσαίου επιπέδου και «ισχυρά μπάσα». Το ηχείο υποστηρίζει επίσης τη χρήση (προαιρετικά) βάσης Theva.


Το Theva Nº1 κέρδισε ήδη το πρώτο του βραβείο στην Ελλάδα καθώς στο Black Box Audio Video Show 2023 κρίθηκε ως το καλύτερο ηχείο στην κατηγορία του κατακτώντας την πρώτη θέση.


«Για να αποφασίσεις αν ένας μεγάλος κατασκευαστής είναι σπουδαίος, δεν πρέπει να περιοριστείς στα κορυφαία του μοντέλα. Είναι η μεσαία κατηγορία αυτή που θέτει σοβαρούς περιορισμούς και επιβάλλει συμβιβασμούς που δείχνουν το χαρακτήρα μιας εταιρίας. Και η σειρά Theva της Focal, στην οποία ανήκει το Νο.1, δείχνει -ακριβώς- ότι οι Γάλλοι είναι σπουδαίοι».

Black Box Audio Video Show 2023


Τύπος: Ηχείο ραφιού 2 δρόμων Bass-reflex

Προγράμματα οδήγησης: 16,5cm Slatefiber Midrange/Bass, 25mm Al/Mg ανεστραμμένο TNF tweeter

Ευαισθησία: 89dB

Εύρος συχνότητας: 58Hz – 28kHz

Ονομαστική αντίσταση: 8 Ω

Προτεινόμενη ισχύς ενισχυτή: 25 – 100W

Φινιρίσματα: Black High Gloss, Dark Wood, Light Wood______________________________________


Theva N°2


Περνάμε από ένα συμπαγές ηχείο ραφιού στο πρώτο ηχείο δαπέδου τριών δρόμων. Διαθέτει ένα tweeter TNF που ενώνεται με τους κώνους μεσαίου εύρους και μπάσου Slatefiber. Το ηχιτικό αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακά μπάσα, απαλά και καθαρά πρίμα και ευκρίνεια μεσαίου εύρους. Η ενσωματωμένη βάση έχει κλίση για καλύτερη απόδοση ακουστικής χρονικής ευθυγράμμισης για τον ακροατή *time alignment performance. Με την λεπτή και διακριτική του παρουσία, είναι μια κομψή προσθήκη σε κάθε δωμάτιο η σαλόνι.


Τύπος: Δαπέδου 3 δρόμων / Bass-reflex

Προγράμματα οδήγησης: 2 x 5″ (13cm) Slatefiber bass 5″ (13cm) Tweeter μεσαίου μεγέθους Slatefiber 1″ (25mm) Al/Mg ανεστραμμένου θόλου TNF

Ευαισθησία: 90dB

Εύρος συχνότητας: 53Hz – 28kHz

Ονομαστική σύνθετη αντίσταση: 8 Ω

Προτεινόμενη ισχύς ενισχυτή: 40 – 200W

Φινιρίσματα: Black High Gloss, Dark Wood, Light Wood


______________________________________


Theva N°3


Το τρίτο ηχείο θεωρείται και το κορυφαίο μοντέλο της σιεράς. Ο στόχος της Focal εδώ είναι να προσφέρει μια εμπειρία ήχου υψηλής ποιότητας με μια απόδοση που είναι «δυναμική, ακριβής και ισχυρή». Όπως και το Theva N°2, η βάση έχει κλίση για να βελτιώσει το time alignment και να παρέχει βέλτιστη ηχητική εμπειρία. Η κύρια διαφορά μεταξύ του Theva N°3 και του N°2 είναι το μέγεθος των woofer των μεσαίων συχνοτήτων με αποτέλεσμα να παράγεται «μεγαλύτερος» ήχος, αλλά να χρειάζεται και περισσότερη ισχύ για να οδηγηθεί.


Τύπος: Ηχείο δαπέδου 3 δρόμων / Bass-reflex

Προγράμματα οδήγησης: 2 x 16,5 cm Slatefiber μπάσο, 16,5 cm Slatefiber μεσαίο tweeter, 25 mm Al/Mg ανεστραμμένο θόλο TNF

Ευαισθησία: 91dB

Εύρος συχνότητας: 48Hz – 28kHz

Ονομαστική αντίσταση: 8 Ω

Προτεινόμενη ισχύς ενισχυτή: 40 – 250W 

Φινιρίσματα: Black High Gloss, Dark Wood, Light Wood______________________________________


Theva N°3-D Dolby Atmos


Το N°3-D είναι το ηχείο αναφοράς home cinema στη σειρά Theva. Ίδιο πρόγραμμα οδήγησης όπως το Theva N°3 για τα πρίμα/μεσαία/χαμηλά και ένα πρόγραμμα οδήγησης ηχείων woofer 5” (13cm) που ανακλά τον ήχο προς τα πάνω σε ένα δωμάτιο για εφέ Dolby Atmos. Το ιδανικό ηχείο για μια εγκατάσταση ενός απολαυστικού συστήματος οικιακού κινηματογράφου.


Τύπος: Ηχείο δαπέδου 3 δρόμων / Bass-reflex / κλειστό μονόδρομο

Προγράμματα οδήγησης: 2 x 16,5 cm Slatefiber μπάσο, 16,5 cm Slatefiber μεσαίο φάσμα, 25 mm) Al/Mg ανεστραμμένο θόλο TNF tweeter; Πρόγραμμα οδήγησης ηχείων πλήρους εμβέλειας 13 cm

Ευαισθησία: 91dB

Εύρος συχνοτήτων: 48Hz – 28kHz / (Atmos; 100Hz – 20kHz)

Ονομαστική σύνθετη αντίσταση: 8 Ω

Προτεινόμενη ισχύς ενισχυτή: 40 – 250W

Φινιρίσματα: Black High Gloss, Dark Wood, Light Wood______________________________________


Theva Center


Όπως υποδηλώνει το όνομα, το Theva Center χρησιμοποιείται ως κεντρικό ηχείο σε ένα πακέτο οικιακού κινηματογράφου ειδικά για τη σειρά Theva. Διαθέτει tweeter TNF από αλουμίνιο/μαγνήσιο και δύο woofer Bass/Midrange Slatefiber για να παρέχει απαλή, ακριβή αναπαραγωγή των υψηλών συχνοτήτων, καθώς και ισορροπημένη απόδοση μεσαίου επιπέδου και ισχυρά μπάσα. Ο στόχος του Theva Center είναι να αποδίδει με απόλυτα καθαρή σαφήνεια τους διαλόγους σε μια ταινία. Έχει σχεδιαστεί για να τοποθετηθεί σε ένα έπιπλο αλλά μπορεί επίσης να τοποθετηθεί στη δική του προαιρετική βάση


Τύπος: Κεντρικό ηχείο 2 δρόμων

Προγράμματα οδήγησης: 16,5cm Slatefiber Midrange/Bass, 25mm Al/Mg ανεστραμμένο TNF tweeter

Ευαισθησία: 91dB

Εύρος συχνοτήτων: 59Hz – 28kHz

Ονομαστική σύνθετη αντίσταση: 8 Ω

Προτεινόμενη ισχύς ενισχυτή: 40 – 200W

Φινιρίσματα: Black High Gloss, Dark Wood, Light Wood


______________________________________Theva Surround


Εάν σας ενδιαφέρει μια προσαρμοσμένη εγκατάσταση, η Focal προσφέρει το Theva Surround (επιτοίχιο ηχείο). Μπορεί να τοποθετηθεί σε διαφορετικά σημεία για να προσφέρει στον ακροατή/θεατή μια γεμάτη και ολοκληρωμένη ηχητική εμπειρία. Χρησιμοποιεί Τweeter αλουμινίου/μαγνήσιου TNF και έναν συνδυασμό woofer Slatefiber Bass/Midrange. Διατίθεται μόνο σε μαύρο φινίρισμα MDF.


Τύπος: Κλειστό ηχείο surround 2 δρόμων

Προγράμματα οδήγησης: 16,5cm Slatefiber Midrange/Bass, 25mm Al/Mg ανεστραμμένο TNF tweeter

Ευαισθησία: 89dB

Εύρος ζώνης: 80Hz – 28kHz

Ονομαστική σύνθετη αντίσταση: 8 Ω

Προτεινόμενη ισχύς ενισχυτή: 25 – 100W

Φινιρίσματα: Black MDFAthensProAudio Team ©