. go to top icon

Η Focal αποκαλύπτει τη νέα σειρά Aria Evo X

Δευτέρα 01 Ιανουαρίου 2024
Η Focal αποκαλύπτει τη νέα σειρά Aria Evo X

ARIA, Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΓΕΝΙΑ.


Γαλλικό know-how και φινέτσα, τεχνολογικές εξελίξεις, εκλεπτυσμένη σχεδίαση, πρωτότυπα χαρακτηριστικά και πολλά άλλα. Το Aria Evo X συνεχίζει την κληρονομιά με μια σειρά από ηχεία που αξιώνονται για τις επιδόσεις τους. Ιδανικό για να βιώσετε την συναρπαστική ακουστική εμπειρία Focal και να απολαύσετε την αγαπημένη σας μουσική και ταινίες στο σπίτι.


Από την πρώτη κυκλοφορία τους το 2013, η σειρά ηχείων Aria της Focal είναι μια από τις πιο δημοφιλής επιλογές τόσο για τους audiophiles όσο και για τους λάτρεις του home theater. Η Γαλλική εταιρεία αποκαλύπτει τη νέα και ανανεωμένη σειρά Aria με την κωδική ονομασία Evo X που περιλαμβάνει τρία ηχεία δαπέδου, ένα ηχείο βιβλιοθήκης και ένα κεντρικό ηχείο διαλόγων Home Cinema.


Οπτικά, το νέο Aria Evo X διατηρεί την κομψή, μοντέρνα εμφάνιση των προηγούμενων εκδόσεων της σειράς Aria που τόσο έχει αγαπήσει το κοινό. Διαθέτοντας καμπίνα κατασκευασμένη από MDF, δερμάτινο μπροστινό μέρος, ειδικά πλαϊνά πάνελ για μείωση των κραδασμών και μαγνητική σχάρα, τα ηχεία εξακολουθούν να χρησιμοποιούν τα εξαιρετικής ποιότητας μεγάφωνα flax για ελάχιστο χρωματισμό ήχου.



Οι μεγάλες αλλαγές είναι κυρίως εσωτερικές. Η νέα σειρά Aria Evo X διαθέτει τώρα ένα νέο Tweeter TAM με ανεστραμμένο θόλο σχήματος M, το οποίο αντικαθιστά το προηγούμενο tweeter TNF. Με απλά λόγια, η Focal βελτίωσε το προηγούμενο tweeter με αυτόν τον ανανεωμένο κώνο με ανεστραμμένο θόλο που είναι κατασκευασμένο από κράμα αλουμινίου και μαγνησίου σε σχήμα Μ. Αυτός ο σχεδιασμός δίνει στον θόλο μεγαλύτερη ακαμψία, βελτιώνει την ακρίβεια των πρίμων και ελαχιστοποιεί την παραμόρφωση για την αναπαραγωγή καλύτερου και καθαρότερου ήχου.


Επιπλέον, το πρόγραμμα οδήγησης των μεσαίων συχνοτήτων διαθέτουν την καινοτόμα τεχνολογία της Focal, που ονομάζεται Tuned Mass Damper (TMD). Το TMD σταθεροποιεί τον τρόπο συμπεριφοράς του surround για να ελαχιστοποιήσει την παραμόρφωση του κώνου και τυχόν αρνητικές επιπτώσεις στη δυναμική του ήχου, για πιστή αναπαραγωγή.



Τα ηχεία δαπέδου τριών δρόμων διαθέτουν σύστημα το οποίο μειώνει τη δυναμική συμπίεση ενώ αυξάνει το βάθος και την ένταση των μπάσων για ακόμα πιο συναρπαστική εμπειρία ακρόασης. Επιπλέον, τα ηχεία δαπέδου βρίσκονται όλα πάνω σε μία βάση από κράμα αλουμινίου που αποσυνδέει το ηχείο από το δάπεδο για τον βέλτιστο αντικραδασμικό σχεδιασμό. Τα ηχεία δαπέδου διατίθενται σε διαφορετικά μεγέθη για να προσαρμόζονται εύκολα σε διαφορετικά τετραγωνικά μέτρα δωματίων. 


  • Το μεγαλύτερο Aria Evo X N°4, είναι ιδανικό για δωμάτια με μέγεθος από 100m² και πάνω με συνιστώμενη απόσταση ακρόασης τα 3 έως 5 μέτρα. 
  • Το μεσαίου μεγέθους Aria Evo X N°3, είναι ιδανικό για δωμάτια με επιφάνεια περίπου 80m² με συνιστώμενη απόσταση ακρόασης τα 3 έως 4 μέτρα. 
  • Το μικρότερο Aria Evo X N°2, είναι ιδανικό για δωμάτια με μέγεθος μέχρι περίπου 65m² με συνιστώμενη απόσταση ακρόασης περίπου τα 3 μέτρα.




Τη σειρά συμπληρώνουν το ηχείο δύο δρόμων Aria Evo X N°1 και το κεντρικό ηχείο διαλόγων Aria Evo X.


Τα χρώματα της νέας σειράς περιλαμβάνουν το παραδοσιακό Prime Walnut, το κομψό Black High Gloss και ένα ολοκαίνουργιο πράσινο Moss Green High Gloss. High


Με αυτήν τη σειρά ηχείων, η Focal συνεχίζει να επεκτείνει τις σειρές ηχείων της και να βελτιώνει όλο και περισσότερο τις ήδη προηγούμενες τεχνολογίες που χρησιμοποιεί. Η πλήρης σειρά Aria Evo X θα είναι διαθέσιμη σύντομα στην Ελλάδα, από την Athens Pro Audio.


AthensProAudio Team ©