. go to top icon
New

Focal Utopia Headphones 2022

SKU: APA2022-10466
  • free shipping icon
    Δωρεάν Μεταφορικά
  • 24
    ΆτοκεςΔόσεις
  • 2 years warranty
    2 Έτη Εγγύηση

Η πρώτη έκδοση των Utopia κυκλοφόρησε το 2016, και επιστρέφει το 2022 επανασχεδιασμένο με βελτιώσεις στον ήχο για ακόμα περισσότερο συναίσθημα εμπνευσμένο από τη μουσική. Τα ακουστικά Utopia είναι το νέο σημείο αναφοράς στα ακουστικά πολύ υψηλής ποιότητας και είναι κατασκευασμένα στην Γαλλία από την...περισσότερα

  • free shipping icon
    Δωρεάν Μεταφορικά
  • 24
    ΆτοκεςΔόσεις
  • 2 years warranty
    2 Έτη Εγγύηση
3.750 €

Τιμή με Φ.Π.Α και Δωρεάν Μεταφορικά

Αναμένεται
156,25 € / μήνα
installments table icon
Η τιμή που αναφέρεται είναι για αγορά με δόσεις και εξόφληση μέσω πιστωτικής κάρτας (Visa, Mastercard). Στην τιμή με δόσεις περιλαμβάνεται ΦΠΑ.
Προσθήκη στο καλάθι
apa support icon

ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΡΙΕΣ;

Οι ειδικοί μηχανικοί μας μπορούν να σε βοηθήσουν!

guide image

ONLINE GUIDE

Διαβάστε τον οδηγό αγοράς για Aκουστικά

Σημείο αναφοράς στα ακουστικά υψηλής ποιότητας

Η πρώτη έκδοση των Utopia κυκλοφόρησε το 2016, και επιστρέφει το 2022 επανασχεδιασμένο με βελτιώσεις στον ήχο για ακόμα περισσότερο συναίσθημα εμπνευσμένο από τη μουσική. Τα ακουστικά Utopia είναι το νέο σημείο αναφοράς στα ακουστικά πολύ υψηλής ποιότητας και είναι κατασκευασμένα στην Γαλλία από την Focal. Για 40 χρόνια η Focal ήταν πάντα πρωτοπόρος σε τεχνολογίες, κατασκευές δικών της μεγαφώνων, καινοτομίες σε υλικά και τεχνικές κατασκευής. Ολόκληρη αυτή η εμπειρία και μια έρευνα 4 ετών οδήγησε σε νέες τεχνολογικές λύσεις και την κατασκευή ακουστικών με μια εντελώς νέα προσέγγιση, την κατασκευή ενός κανονικού Hi-End ηχείου πολύ μικρού ώστε να τοποθετηθεί σε ένα ακουστικό ! Το αποτέλεσμα είναι απίστευτος ρεαλισμός, φυσικότητα, εκρηκτικά δυναμικά, εκπληκτικό μπάσο και απαράμιλλη πιστότητα.

Hi-End ακουστικά ανοιχτού τύπου για το σπίτι

Η εμπειρία ακρόασης ενισχύεται από τον κομψό σχεδιασμό και τα εξαιρετικά υλικά. Συνδυάζοντας άνεση και κομψότητα, το Utopia είναι κατασκευασμένο από γνήσιο δέρμα, αλουμίνιο, σφυρήλατο ανακυκλωμένο άνθρακα, γρίλιες με μοτίβα «κηρήθρας» και δαχτυλίδια μαύρου χρώμιου – μια σειρά από λεπτομέρειες που προσδίδουν σε αυτά τα εξαιρετικά ακουστικά μοναδική εμφάνιση και ήχο.

Όπως το συμβολικό Yin & Yang που απεικονίζεται στα ακουστικά, το Utopia ενσαρκώνει τον όμορφο σχεδιασμό και την υψηλή πιστότητα του ήχου σε τέλεια αρμονία. Μιλάμε για κάτι μεγαλύτερο από απλά ακουστικά. Μιλάμε για έναν ήχο. 

Focal Utopia Headphones 2022
Focal Utopia Headphones 2022

Αποκλειστικοί drivers και voice coil

Τα Utopia είναι κατασκευασμένα σαν ηχείο πλήρους φάσματος με κατασκευή σε σχήμα ‘M’-shaped από καθαρό βηρύλλιο. Με αυτό τον τρόπο έχει επιτύχει να προσφέρει μια ακουστική εμπειρία στην παράδοση των καλύτερων ηχείων της Focal. Το αποτέλεσμα της εξέλιξης από την Focal της νέας αυτής τεχνολογίας κατασκευής ακουστικών είναι ένας driver με απόκριση συχνότητας από 5 Hz - 50 kHz χωρίς crossover η οποιοδήποτε φίλτρο.

Οι μηχανικοί της Focal έχουν επίσης σχεδιάσει ένα voice coil - το κεντρικό κομμάτι του driver, μαζί με τον κώνο - κατασκευασμένο από χαλκό για αξιοπιστία και αλουμίνιο για ελαφρότητα: μια αναβάθμιση συνώνυμη με την ανανεωμένη ηχητική ταυτότητα των ακουστικών και ασυμβίβαστη όσο ποτέ.

Ανώτερη άνεση και κορυφαία υλικά

Τοποθετώντας τα στο κεφάλι ξεχνάς πως τα φοράς και η αναπαραγωγή είναι αυτή της αξεπέραστης αλήθειας, διαφάνειας και πληροφορίας. Ταυτόχρονα η κατασκευή τους έχει όλα τα στοιχεία και τα υλικά υψηλής ποιότητας που τα κατατάσσουν σε συνδυασμό με το εξαιρετικό ασύμμετρο design στην κορυφή των Hi-end ακουστικών. Η στέκα είναι κατασκευασμένη από carbon fibre και τα μαξιλαράκια από δέρμα Pittards® . Τα Utopia φιλοδοξούν να είναι το νέο παγκόσμιο σημείο αναφοράς στην αναπαραγωγή ακουστικών όπως είναι και η σειρά Utopia στα Hi-End ηχεία Hi-Fi. Η σημασία στην λεπτομέρεια στην κατασκευή των Utopia είναι φανερή και στο καλώδιο που συνοδεύει τα ακουστικά.

Με σκοπό να μην υπάρχουν ηχητικές απώλειες σε οποιοδήποτε επίπεδο είναι ένα καλώδιο πολύ χαμηλής αντίστασης < 90 mΩ/metre. Είναι απόλυτα συμμετρικό προσφέροντας εξαιρετικά χαμηλό crosstalk < 70 picofarads και προστατευμένο από οποιαδήποτε ηλεκτρομαγνητική παρέμβαση στο σήμα. Τέλος οι κονέκτορες Lemo® και τα βύσματα 6.35mm Neutrik® επιτρέπουν εύκολη χρήση και άλλων καλωδίων.

Σχεδιασμός υψηλής τεχνολογίας

Το Utopia είναι ένας συνδυασμός σοβαρότητας και διάκρισης. Υιοθετώντας την αισθητική των ακουστικών ανοιχτού τύπου (Clear Mg) και κλειστού τύπου (Stellia και Celestee) της Focal, είναι διακοσμημένο με κυψελοειδή γρίλια στο εξωτερικό και το εσωτερικό των ακουστικών. Εκτός από τα μαύρα δαχτυλίδια χρωμίου – τώρα βιδωμένα από μέσα – προσφέρει εκλεπτυσμένες αισθητικές λεπτομέρειες, όπως κόκκινες λάμψεις πάνω στον κινητήρα του driver ή το εφέ Yin & Yang ορατό στην εξωτερική θήκη, συμβολίζοντας σχεδιασμό και τεχνολογία σε τέλεια αρμονία.

Focal Utopia Headphones 2022

Χαρακτηριστικά

  • Type: Circum-aural, open-back headphones
  • Impedance: 80 Ohms
  • Sensitivity: 104dB SPL / 1mW @ 1kHz
  • THD: <0.2 % @ 1kHz / 100dB SPL
  • Frequency response: 5Hz – 50kHz
  • Speaker driver: 19/16" (40mm) pure beryllium 'M'-shaped dome
  • Weight :1.08lbs (490g)
  • Cable provided:
  • • 1 x 5ft cable (1.5m) with 1 x 1/8" (3.5mm) asymmetric TRS Jack connector and 2 x Lemo® connectors
  • • 1 x 10ft cable (3m) with 1 x symmetrical 4-point XLR connector and 2 Lemo® connectors
  • • 1 x Jack adapter, 1/8" (3.5mm) point socket – 1/4" (6.35mm) point plug
  • Carrying case: included 9.8x9.4x4.7" (25x24x12cm)

Γράψτε τη δική σας αξιολόγηση

Πως βαθμολογείτε αυτό το προϊόν;