. go to top icon

Νέα Focal Utopia: Η Μεγάλη αναβάθμιση!

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022
Νέα Focal Utopia: Η Μεγάλη αναβάθμιση!

Η γαλλική μάρκα high-end ήχου Focal αναβάθμισε τη ναυαρχίδα των ακουστικών Utopia, ονομάζοντάς τα, απλά – Utopia.

Τα νέα ακουστικά Utopia (2022) έχουν υποστεί σχεδιαστικές αναβαθμίσεις τόσο για αισθητικούς όσο και για ακουστικούς λόγους, ενώ εξακολουθούν να διαθέτουν τις τεχνολογίες και τα κορυφαία υλικά που αρμόζουν σε ένα ζευγάρι ακουστικών ναυαρχίδας.



Κατασκευασμένα στο χέρι στη Γαλλία, τα νέα Utopia (2022) έχουν νέα εμφάνιση. Το κυψελοειδές στυλ τα φέρνει οπτικά σε μεγαλύτερη ευθυγράμμιση με την υπόλοιπη σειρά premium ακουστικών της Focal, η οποία περιλαμβάνει τα ανοιχτού τύπου ακουστικά Clear Mg και τα κλειστού τύπου ακουστικά Stellia και Celestee. Η κυψελοειδής γρίλια στα ακουστικά δεν είναι μόνο για την εμφάνιση, σύμφωνα με τη Focal, αλλά έχει ως στόχο να προσφέρει έναν πιο ανοιχτό ήχο, με μεγαλύτερη κίνηση του οδηγού.


Στο εσωτερικό των οδηγών των ακουστικών υπάρχει ένα νέο πηνίο φωνής από χαλκό και αλουμίνιο – το πρώτο για να βελτιώσει την αξιοπιστία, το δεύτερο για να κάνει τα ακουστικά πιο ελαφριά. Αυτό το κράμα μετάλλων λέει η Focal, επιτρέπει “μια αναζωογονημένη ηχητική υπογραφή, που προσδίδει ακόμη μεγαλύτερη ουδετερότητα, με ισχυρά μπάσα και πιο μεστά πρίμα”.

Επιπλέον, οι οδηγοί σχήματος Μ και οι νέες γρίλιες σχήματος Μ στο εσωτερικό των ακουστικών έχουν σχεδιαστεί για να παρέχουν ακόμη πιο καθαρή και ακριβή μουσική αναπαραγωγή.



Τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά έχουν παραμείνει σε μεγάλο βαθμό παρόμοια με το προηγούμενο μοντέλο, με οδηγούς Beryllium πλήρους φάσματος που δεν χρησιμοποιούν καμία παθητική ή ενεργή διόρθωση (από τα 5kHz έως πάνω από τα 50kHz) για να εξασφαλίζουν καθαρή αναπαραγωγή του ηχητικού σήματος, καθώς και μια σχεδίαση με ανοιχτή πλάτη που προσφέρει ουδετερότητα, δυναμική και διαφάνεια.


Τα νέα ακουστικά Utopia ζυγίζουν 490 γραμμάρια. Οι καμπίνες των οδηγών είναι σφυρηλατημένες από ανακυκλωμένο άνθρακα, που βοηθάει στην πιο ομοιόμορφη κατανομή του βάρους των ακουστικών, γεγονός που τα κάνει ακόμα πιο άνετα στη χρήση για μεγάλες συνεδρίες ακρόασης. Το γνήσιο δερμάτινο στήριγμα κεφαλής και τα δερμάτινα, μαξιλαράκια με αφρό μνήμης προσθέτουν περαιτέρω την αίσθηση πολυτέλειας και άνεσης.



Τα ακουστικά Utopia έρχονται σε δερμάτινη συσκευασία, περιλαμβάνουν μια μαύρη υφασμάτινη θήκη μεταφοράς, δύο καλώδια μήκους 3m και 1,5m και έναν εύχρηστο προσαρμογέα υποδοχής 3,5mm σε 6,35mm.

Η τιμή τους αναμένεται να είναι κοντά στις € 5.000


https://www.yellowbox.gr/focal-utopia-i-megali-anavathmisi/